Google Analytics ve Not Provided Anahtarı

Google Analytics ve Not Provided Anahtarı

Google Analytics sonuçlarındaki not provided nedir?

Google 2011 yılında duyurduğu SSL’li aramayı Google.com’a denedikten sonra Türkiye’de de aktif hale getirdi. Artık şifreli olarak gelen aramalar sayaçlarda görüntülenmiyor.

Google hesabına giriş yapmış olan kullanıcıların yaptığı aramalarda artık sitenize hangi kelimeden geldiğini anlık göremiyeceksiniz. Gelen aramalar not provided altında toplu halde görüntülenecek.

Aklınıza bütün anahtar kelimeleri mi göremeyeceğiz gibi bir soru gelebilir? Evet arama yapan kullanıcı google hesabına giriş yapıp arama yaparsa data hiç bir şekilde google analytics yada diğer web ölçüm araçlarına iletilmeyecek. Tabii ki sonuçlar hiçbir zaman görünmeyecek diye bir durum söz konusu değil 3 gün geçtikten sonra gelen aramalar görüntülenebilecek.

Google bu hizmeti ile kullanıcı datasını gizlediğini açıklasa da gelen tepkiler üzerine reklam verenleri bunun dışında tuttu. Yani Adwords reklam verenleri bu kapsam dışında. Google kullanıcı datasını korumaya aldığını söylese de REKLAM piyasasında tekelleştiğini resmen duyurmuş oldu.

Bu hizmetten en çok zarar gören web tasarım ve seo uzmanları artık webmaster tools kullanarak 3 gün gecikmeli olarak sonuçları görüntüleyebilecek.

Whatsapp İle Bize Ulaşın