Web Tasarım Kanunu

Web Tasarım Kanunu

Türk Ticaret Kanunu değişti. Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre 1 milyon civarındaki şirket web sayfası yaptırmak zorunda. Firmaların kendi adlarına internet’te isim tescili ve web alanı (hosting) hizmeti almaları gerekmektedir.

Yeni kanun ile bir çok yenilik mevcut. Bu yeniliklerin en önemlisi ise şirketlerin elektronik ortama taşınması. Diğer önemli gelişmeleri, elektronik alışverişte de hukuki konuların geçerli olacağı ve elektronik imzaya getirilen sınırlandırmalar oluşturuyor.

Yeni Türk Ticaret Kununu’na göre;
Web sitesi kurmayan, web sitesi olupta gerekli tahsisi yapmayan Anonim Şirket yönetim kurulu üyeleri ve sorumlularına 6 aya kadar hapis cezası verilecek. Web sitesini kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde oluşturmayan, Web sitesi varsa içine gerekli tahsisi yapmayan anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve öteki yetkililere altı aya kadar hapis ve 100 günden 300 güne kadar adli para (günlüğü 15TL) cezası verilecek. Web sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koyulmaması halinde de bu kişilere üç aya kadar hapis ve 100 güne kadar adli para cezası verilecek.

Buna göre: 1 Temmuz 2013’ten itibaren kurulan şirketlerin kuruluşlarının ticaret siciline tescil edildiği tarihten itibaren 3 ay içinde internet sitesi açmaları ve bu sitenin belirli bir bölümünü şirketçe kanunen yapılması gereken ilanların yayımlanması için ayırmaları gerekecek.

Şirketler, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununu uyarınca oluşturulan internet sitesi, şirketlerin Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) numarası altında tescil edilecek.

İnternet sitesinde sürekli yayımlanacak bilgilerde belirlendi ;
Şirketin MERSİS numarası;
Ticaret Ünvanı,
Merkezi,
Taahhüt edilen ve ödenen sermaye miktarı,
Anonim şirketlerde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin ad ve soyadları,
Limited şirketlerde müdürlerin ad ve soyadları,
Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde yöneticilerin ad ve soyadları.

Whatsapp İle Bize Ulaşın