Web Tasarım Trendleri

Web Tasarım Trendleri

2011 yılında web browser(tarayıcı) dünyasında çok ciddi gelişmeler oldu. Bu gelişmeler web trendlerinde de önemli değişiklikler yaşanmasına sebep oluyor.

2011 senesinden bugüne HTML5 ve CSS3′ün gelişmesini gözle gördük, iPad, tablet ve birçok mobil cihaz için tasarımlar yapmayı öğrendik, Google sürekli algoritmasını değiştirdi ve biz yazılımcılarda bu duruma ayak uydurduk. Web tipografisindeki güzel gelişmeleri izledik ve öğrendik uygulamalarımızda kullanmaya başladık.

2012 yılında web trendleri ” HTML5, CSS3, Single Page Websites with Sliders, Parallax Scrolling, Mobile Design, Social Media Sharing ” sık sık web sitelerinde karşımıza çıkmaya başladı.

2013 yılında yapılan tasarımlarda yeni web trendleri artık olmazsa olmazlar arasına girdi.

HTML5
HTML’in yeni versiyonu olan HTML5 tasarımcı ve geliştiricilere büyük yenilikler ve kolaylıklar getirdi. Bu sebepten HTML5 en çok tercih edilen tasarım trendi arasına girdi. Bir çok website HTML5′e göre güncellendi.

HTML 5 HTML dilinin son versiyonudur. İnternet Explorer, Firefox ve Opera tarayıcılarının güncel versiyonları tarafından kısmen desteklenmektedir. Kısaca H5 Google Chrome ve Safari tarayıcılarının güncel sürümleri üzerinde, deneme aşamasında da olsa çok daha iyi bir şekilde çalışmaktadır. Günümüzde kullanılan HTML 4.1 sürümü, CSS desteğiyle ne kadar düzenli ve sağlam bir yapıda kodlanırsa kodlansın, yine de fazladan yazılan kodların işlevselliği bozduğu bilinmektedir. Bu yüzden HTML 5 bu ihtiyaçları karşılamak adına geliştirilmeye başlanmıştır.

CSS3
CSS3 ile birlikte web tasarımı yaratıcılıkta çağ atladı. CSS’nin stilleme kuralları CSS3 tanımlaması‘nda yer alıyor. Web tasarımda maksimum farklılık ve yaratıcılık hedefleyen web tasarımcılar ve geliştiriciler, web tasarımının sınırlarını zorlamak için bu özellikleri kullanarak tasarımını biraz daha güzellik katabilir ve endüstriyi geleceğe taşıyabilirler.

Single Page Websites with Sliders
Web sitesi yaparken eğer blog tarzı bir site üzerinde çalışmıyorsanız, tercih edeceğiniz en güzel sistemlerden biridir tek Single Page tasarımlar. Jquery’ ile sayfa değiştirmeden tek sayfada içeriğinizi gösterebiliyorsunuz. (Örnek: Websitemiz Dijigen)

Parallax Scrolling
2012 itibari ile parallax scrolling uygulamasını kullanan bir çok site görüyoruz. Bu uygulama sitelere 3D havası kazandırması yönüyle oldukça kullanışlı bir trend olacak.

Whatsapp İle Bize Ulaşın